5 tips inför hösten

5 tips inför hösten

När hösten är här, är det dags att ge din bil lite extra omtanke. Med svalare temperaturer och mer fukt i luften behöver vi tvätta bilen oftare än vanligt eftersom smuts och vägsalt kan tära på lacken och skapa skador. Här är fem tips för hur du tar hand om ditt fordon under höstmånaderna och ser till att den får den vård den förtjänar.

 

  • Grundlig rengöring av bilen - Under hösten samlas smuts, löv och annat skräp lätt på bilen, vilket kan leda till skador och ökar risken för rost. En extra grundlig tvätt både in- och utvändigt passar perfekt att göra på hösten. Desstuom behöver du tvätta bilen oftare än vanligt då smutsen lättare fastnar i den fuktiga luften, samt att man ofta drar med sig mer smuts in i kupén under denna årstid.

 

  • Skydda lacken mot väder och vind - Hösten är underbar på många sätt, men smuts, vägsalt, surt regn samt löv som fastnar sliter på lacken. En bra investering att göra under hösten är en lackskyddsbehandling. Den gör inte bara att bilen ser fantastisk ut, den blir dessutom mycket lättare att underhålla.

 

  • Kontrollera däcken - Att ha bra grepp på vägen under fuktiga och regniga dagar är avgörande för säkerheten. Visa omtanke om både dig själv och dina medtrafikanter genom att kontrollera däckens mönsterdjup och eventuellt byta till vinterdäck innan frosten slår till. Från den 1 oktober - 15 april är det tillåtet att använda dubbdäck, och du måste använda vinterdäck mellan den 1 december - 31 mars. Beroende på vinterväglaget så kan dessa datum tänjas.

 

  • Batteriet - Kallare temperaturer sliter på bilbatteriet, så det är viktigt att kontrollera dess skick innan vintern. Det kan spara dig från otrevliga överraskningar längre fram. Kör du elbil så kommer lägre temperaturer att minska din räckvidd. Om du kan parkera din elbil i ett garage och därigenom hålla bilen från den värsta kylan, behöver bilen inte lägga lika mycket energi på att temperera batteri och bil och bilen laddas snabbare. Rätt däcktryck förbättrar också din räckvidd.

 

  • Vindrutetorkare och spolarvätska - Bra sikt är avgörande under regniga och dimmiga höstdagar. Genom att byta ut slitna vindrutetorkare och fylla på med spolarvätska som tål minusgrader, ser du till att du har god sikt även under höstens mest krävande väderförhållanden.

 

Att vårda din bil handlar inte bara om att den ska se bra ut, utan också om att den ska hålla längre och fungera bättre. Genom att välja effektiva produkter med minsta möjliga miljöpåverkan visar du omtanke om både din bil och vår miljö.

Vi finns här för att guida dig till rätt produkter - kontakta oss gärna!

 

Dela

Your feelings about the post?

Snart dags för Persontrafik 2022
Previous article

Snart dags för Persontrafik 2022

Läs vår guide

10 arbetsmiljö-faror att ha koll på i bilvårdshallen 

CTA-Clemondo-Content-offer-Skydda_dina_medarbetare-231204

Läs vår guide

10 tips på hur du kommer igång med ditt hållbarhetsarbete

MOCK1-Clemondo-Content-offer-la_t_ha_llbarhet_driva_din_affa_r_-240229

Läs vår guide

8 hälsorisker som är viktiga att känna till när du utsätts för VOC

MOCK1-Clemondo-Content-offer-la_t_ha_llbarhet_driva_din_affa_r_-240229_1
Copyright © 2020 Clemondo AB.