Lahega header värdefullt vetande

Artiklar – industri

Välkommen till Strovels artikelarkiv! 

Här samlar vi kunskap och inspiration inom industri och industriell verksamhet. 

Vi tar gärna emot förlag och idéer på vad du skulle vilja läsa om, artiklar som du skulle vilja fördjupa dig i, eller annat som du funderar på. Skicka ett förslag till vår Marknadsavdelning så återkommer vi. På så vis kan vi alla hjälpas åt att bidra med kunskap som vi alla kan ha nytta av.


2013-11-27, Ratema

Artikel-vilken-skärvätska-passar-dig

Vilken skärvätska passar Dig?

Att hitta rätt skärvätska för din applikation kan vara svårt, särskilt när det finns många snarlika alternativ att välja mellan. Läs vår artikel där vi ger dig tips på vad du bör tänka på när du ska välja skärvätska.

2013-09-10, Ratema

Hälsa och miljö skärvätskor

Hantera skärvätskor rätt

Visste du att hand- och hudvård är viktigt vid hantering av skärvätskor? Ibland räcker det inte med enbart skyddsutrustning, eller skyddsåtgärder, du kan ändå behöva vårda din hud och dina händer. Vi ger dig tips på försiktighetsåtgärder att implementera på din arbetsplats samt förklarar vikten av rätt hudvård.

2013-09-10, Ratema

Artikelbild Byte av skärvätskor

Byte av skärvätskor

Oavsett vilken typ av skärvätska du använder måste du förr eller senare byta ut den. I denna artikel berättar vi vad du bör tänka på vid byte av olika typer av skärvätskor.

2013-09-10, Ratema

Artikelbild Skärvätskans funktioner

Skärvätskans funktioner

Vet du vilka funktioner en skärvätska har? Vi ger dig svaret...

2013-03-22, Ratema, Lahega

Glykoler

Kort om glykoler

I vårt artikel "Kort om Glykoler" berättar vi om glykolernas uppgift samt hur du förvarar dem på bästa sätt.

2013-03-21, Ratema

Artikelbild Drilling

Olika skärvätsketyper

Det finns en mängd olika sorters skärvätskor och det kan vara svårt att veta vad som är skillnaden mellan dem, samt om det finns specifika för- eller nackdelar med de olika sorterna. Vi hjälper dig navigera i djungeln och listar olika sorter samt vad som särskiljer varje enskild skärvätska.

2013-02-24, Ratema

Muttrar

Korrosion

Korrosion är resultatet av kemisk eller elektrokemisk reaktion mellan ett material och dess omgivande miljö. Vanligtvis förknippar man korrosion med rostangrepp på stål, men fenomenet kan förekomma i olika former på de flesta typer av material: metaller, polymerer och keramer.