Lahega header värdefullt vetande

Artiklar - hygien

Välkommen till Livs artikelarkiv! 

Här finns artiklar om allt möjligt som rör hygien. Vårt mål är att ge dig kunskap av alla slag, så att du kan ta hand om dig, dina medarbetare och medmänniskor på bästa sätt. 

Vi tar gärna emot förlag och idéer på vad du skulle vilja läsa om, artiklar som du skulle vilja fördjupa dig i, eller annat som du funderar på. Skicka ett förslag till vår Marknadsavdelning så återkommer vi. På så vis kan vi hjälpas åt att bidra med kunskap. 


2014-12-18, Aseptix, Liv

CLP - Klassificering kemiska produkter

CLP är en ny märkning som är framtagen av EU och FN för att säkerställa att alla kemiska ämnen och blandningar bedöms, klassificeras och märkas på samma sätt över hela världen. I denna artikel kan du läsa och se mer om förändringen.

2014-11-03, Liv, Aseptix

Artikelframsida för artikeln om Problemen kring Clostridium Difficile

Problem kring Clostridium Difficile

Utbrott av antibitoikaresistenta och sporbildande bakterier börjar bli ett stort problem, både inom den svenska vården och internationellt. Bakterier som C. difficile utgör ett stort hot mot patientsäkerheten. I vår artikel tar vi upp problematiken kring att bekämpa Clostridium Difficile med traditionella produkter som natriumhypoklorit, pratar Aseptix produkter som har bevisad effektivitet mot sporbildande bakterier – utan att skada patienter eller användare – och ger förslag på städrutiner att fundera över inom vården.

2014-03-03, Liv

Artikelbild förkylningstider

Skydda dig i förkylningstider!

Höst, vinter och även övergången till vår, brukar innebära förkylningstider eller vinterkräksjuka. Antingen blir du själv dålig, eller så blir någon i din närhet – familj, vänner eller arbetskollegor – det. Du kommer aldrig kunna skydda dig till hundra procent, men det finns små, enkla saker du kan göra för att – så gott det går – förebygga att du smittas.

2013-11-21, Liv

Artikel preoperativ handdesinfektion

Preoperativ Handdesinfektion

Preoperativ handdesinfektion – kallas också kirurgisk handdesinfektion – är en viktig del inom operationssjukvården. I vår artikel går vi bland annat igenom vad den preoperativa handdesinfektionen innebär, varför man måste utföra handdesinfektionen fastän man använder skyddshandskar samt varför man inte nödvändigtvis bör kombinera handtvätt och handdesinfektion inför en operation.

2013-06-21, Liv

Sommartips 2013

Våra Sommartips 2013!

Visst kan man kalla semester för event? Event är aktivitet och det brukar man också vilja göra på semestern. Därför har våra medarbetare sammanställt lite Semestertips från sina hemorter. Små och stora utflyktsmål.

2013-03-13, Liv

Artikel om EN-tester

Fördyrande EN-tester?

I de senaste upphandlingarna har vi märkt att det efterfrågas allt fler EN-tester. Detta är en kostnadsdrivande position för Landstingen. Frågan är vad dessa EN-tester betyder för produktens funktion? I vår artikel svarar vi på den frågan samt reder ut vilka EN-tester som faktiskt är relevanta inom dagens sjukvård.

2013-03-13, Liv

Artikelbild Ett dygn med hudvård

Ett dygn med Liv

I denna artikel pratar vi hudvård i vintertider. Det är vanligt att man upplever slitage på sin hud, exempelvis på grund av temperaturskillnader, förändringar i luftfuktighet eller hur vi behandlar vår hud. Vi låter dig följa med vår Key Account Karl Bülow under en dag, ger dig insikt i hur hans rutiner påverkar hans hud samt kunskap om hur du på bästa sätt vårdar din hud, både i vintertider såväl som året runt.

2012-08-29, Liv

Liv Hudkräm och Hudsalva

Handtvätt och Hudvård

I vår artikel om Handtvätt och Hudvård tar vi upp ämnet om handhygien. Vi reder ut när man ska tvätta händerna, hur du tvättar dina händer på rätt sätt, samt
pratar produktval utifrån EU:s kosmetikadirektiv. Allt för att ge dig kunskap, så att du kan ta hand om din hud på bästa sätt.

2012-04-09, Liv

LIV_artikel_Biociddirektivet

Biociddirektivet

I denna artikel tar vi upp allmännyttig information kring ämnet Biocider. En biocid är ett ämne som kan döda levande organismer, exempelvis bakterier, svampar, parasiter och virus. Dock finns det strikta regler kring biocidprodukter, och vi hjälper dig reda ut vad som får klassas som en biocidprodukt, vilka regelverk som gäller samt hur du som slutanvändare påverkas av regelverken.

2012-01-19, Liv

LIV_artikel_Biociddirektivet

Handdesinfektion

I vårt artikel om Handdesinfektioner tar vi upp ämnet om Vårderelaterade Infektioner (VRI) och vikten av god handhygien för att förhindra smittspridning mellan vårdpersonal och patienter. Vi ger dig även handfasta råd och instruktioner på hur du på ett effektivt sätt desinficerar dina händer, samt ger dig allmännyttig information om handdesinfektioner och dess effekter.

2011-12-28, Liv

liv

Ytdesinfektion

I vår artikel om Ytdesinfektioner förklarar vi vad en ytdesinfektion är, vad den gör samt försöker kasta ljus över frågorna “Vilken typ av ytdesinfektionsmedel är bäst?" samt “"Vilket ytdesinfektionsmedel skall jag använda?"